Čips od tikvica

  • on October 25, 2020
  • Likes!
Čips od tikvica
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 
Kategorije jela: Užina
Tagovi: vegetarijanska
Porcije: 4 ljudi
Kalorije: 99 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 velika tikvica
  • 5 kašika prezle
  • 6 kašika parmezana
  • bibera
  • soli
  • bijelog luka u prahu
  • crvene paprike u prahu
  • 3 kašike nepunomasnog mlijeka
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni.

  2. Isjecite tikvicu na krugove. U posudu stavite prezlu, parmezan, biber, so, bijeli luk u prahu i crvenu papriku, sve to promiješajte. Krugove tikvice umočite u mlijeko, zatim uvaljajte u posudu sa prezlom, uvaljajte tako da obje strane budu u prezli.

  3. U tepsiju stavite podlogu za pečenje kako vam se tikvice ne bi zalijepile. Podlogu malo pouljite, zatim poredajte tikvice. Pecite 15 minuta, zatim prevrnite tikvice i nastavite peći još nekih desetak, petnaest minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Bilješke o receptu

Ako želite da vam tikvice budu hrskavije, duže ih hladite nakon što ih izvadite iz peći.  Ako želite da ovaj čips bude gluten-free, koristite gluten-free prezlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..