Pureće ćufte u bijelom sosu

  • on October 25, 2020
  • Likes!
Pureće ćufte u bijelom sosu
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: ćufte, pureće mljeveno meso, puretina, vrhnje, vrhnje za kuhanje
Porcije: 4 ljudi
Sastojci
  • 500 gr purećeg faširanog mesa
  • 1 kriška hljeba
  • 1 žumance
  • 1 prstohvat soli
  • pola mrkve
  • 1 čehno bijelog luka
  • 1 crveni luk
  • 2 šoljice brašna
  • 1 šoljica prezle
Instrukcije
  1. Jednu krišku hljeba potopiti u toploj vodi, zatim izgnječiti, tome dodati pureće faširano meso, malo peršuna, sitno isjedckano pola mrkve, jedno čehno bijelog luka, sitno izrendani crveni luk. Sve to pomiješati i napraviti okruglice. Staviti ulje u duboku tavu/ šerpu da se dobro zagrije.

  2. U drugi tanjir pomiješati šoljicu brašna i šoljicu prezle. Ćufte uvaljati u smjesu u kojoj smo prethodno pomiješali brašno i prezlu i staviti da se prži u tavu/ šerpu. Kad se ćufte isprže, u tavu/šerpu dodati vode i ostaviti nekih 5 minuta da se voda usafti.

  3. U veću šolju pomiješati malo brašna i vrhnja i preliti preko ćufti. Ćufte možete servirati uz krompir pire, bilo koju tjesteninu, uz neko povrće.

Kategorije:
Ručak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..