Pureće ćufte u bijelom sosu

  • on October 25, 2020
  • Likes!
Pureće ćufte u bijelom sosu
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Nešto zdravija varijanta ćufti od onih standardnih. Uživati ćete!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: cufte recepti, kuhinjica recepti, mesne okruglice recepti, poplete recepti, purece cufte recepti, purece poplete recepti, puretina recepti, rucak recepti, zdravi recepti
Porcije: 4 ljudi
Sastojci
  • 500 gr purećeg mljevenog mesa
  • 1 kriška hljeba
  • 1 žumance
  • 1 prstohvat soli
  • pola mrkve
  • 1 čehno bijelog luka
  • 1 crveni luk
  • 2 šoljice brašna
  • 1 šoljica prezle
Instrukcije
  1. Jednu krišku hljeba potopite u toplu vodu, zatim izgnječite, tome dodajte pureće mljeveno meso, malo peršuna, sitno isjeckano pola mrkve, jedno čehno bijelog luka isjeckano, sitno naerendani crveni luk. Sve to pomiješajte i napravite okruglice. Stavite ulje u duboku tavu/ šerpu da se dobro zagrije.

  2. U drugi tanjir pomiješajte šoljicu brašna i šoljicu prezle. Ćufte uvaljajte u smjesu u kojoj ste prethodno pomiješali brašno i prezlu i stavite da se prži u tavu/ šerpu. Kad se ćufte isprže, u tavu/šerpu dodajte vode i ostavite nekih 5 minuta da se voda usafti.

  3. U veću šolju pomiješajte malo brašna i vrhnja i prelijte preko ćufti. Ćufte možete servirati uz krompir pire, bilo koju tjesteninu, uz neko povrće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..